În UK, există şcoli care monitorizează agresarea, folosind software pentru traducerea argoului.

Monitorizare scoli britaniceMai mult de o mie de şcoli britanice monitorizează comunicarea online a elevilor pentru a detecta cazuri de agresare şi auto-vătămare folosind software care analizează şi traduce profesorilor argoul folosit de elevi.

Sofware-ul foloseşte un dicţionar mereu actualizat care include cuvinte pe care cei mai multi adulţi nu le-ar înţelege. Acestea includ acronime precum „gnoc” (a te dezbrăca in faţa camerei) şi „dirl” (a muri în viaţa reală) şi cuvinte precum Bio-Oil, un produs comercial care poate fi folosit de către copii care se automutilează, pentru a diminua aspectul cicatricilor.

Programul monitorizează şi vocabular mai convenţional folosit în agresare, homofobie, sau acuzaţii de terorism adresate copiilor de origine indiană, pakistaneză, sau bengaleză.

Software-ul este parte a unui pachet educaţional, şi a alertat profesorii despre cazuri de potenţială sinucidere. Este folosit de 1400 de şcoli din UK şi a fost folosit şi în Statele Unite pentru a combate bandele organizate. Generează raporturi pentru profesori, identificând comportamente online problematice.

Vocabularul programului a fost creat de către firma producătoare în urma discuţiilor directe cu elevii din şcoli, iar lista de termeni poate fi folosită de orice şcoală din ţară, ele având posibilitatea să adauge termeni noi oricând au nevoie.

Dicţionarul acoperă situaţii de comunicare cu conţinut sexual explicit în texte şi imagini, sinucidere, manipulare, auto-vătămare, pornografie, tulburari de alimentaţie, intimidare, rasism şi homofobie.

Compania producătoare are un pachet software similar, destinat angajatorilor.

Grupul IATOMBirou de interpretariat din Bucureşti: Translatori pentru întâlniri de afaceri, conferinţe, seminarii, focus grupuri, interviuri, depoziţii juridice sau orice eveniment care necesită traducere consecutivă sau simultană. Suntem disponibili pentru evenimente oriunde în România sau în afară.
ANPC | Politica de confidenţialitate